Maakt ISO makkelijk!

ISO Software voor slimme organisaties

VisionManager

VisionManager is het softwaresysteem om een ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 of een vergelijkbaar systeem op te zetten, en te gebruiken. Bij VisionManager staan de volgende 10 principes centraal:

 

  1. VisionManager gaat uit van processen. De gehele procesgang van uw organisatie staat centraal en vormt de inhoudsopgave van het systeem. Dit maakt het kwaliteitssysteem erg toegankelijk.
  2. Alle benodigde informatie is te vinden in één scherm. Met maximaal drie klikken bent u waar u moet zijn.

  3. Bij VisionManager ziet de gebruiker elke keer opnieuw de kernwaarden van de organisatie. Het is de vertaalslag van de verwachtingen van de stakeholders in krachtige bewoordingen. 

  4. De kernwaarden kunnen per deelproces worden vertaald naar doelstellingen.  Op deze manier ziet de gebruiker meteen de vertaalslag van de kernwaarde naar een doelstelling.

  5. De realisatie van de doelstelling moet inzichtelijk zijn. Een handig dashboard geeft aan hoe het ermee staat. Dat stimuleert om de doelstellingen te behalen.

  6. Bij elk deelproces staan op een duidelijk zichtbare plaats de risico' s benoemt. Niet verstopt binnen een procesbeschrijving maar op een plaats waar je altijd met je ogen langs moet. Hiermee vergroot u het bewustzijn van de medewerker van de risico' s.

  7. Alle registraties staan bij het deelproces waar ze betrekking op hebben. VisionManager beheert niet alleen de documentatie maar ook de registraties. Door bij een proces alleen die registraties te plaatsen die daar betrekking op hebben (denk aan de klachten, afwijkingen, verbeteringen, auditresultaten) creëert u overzicht.

  8. VisionManager is interactief. Een digitaal kwaliteitssysteem werkt alleen wanneer het de gebruikers erbij betrekt. VisionManager communiceert zelf actief met de gebruikers door middel van mails en actielijsten. De kwaliteitsmanager krijgt van deze communicatie een cc mail. Dit zet de gebruikers extra aan tot actie.

  9. VisionManager geeft overzicht. De overzichtsfunctie geeft in één scherm overzicht over de totale status van het systeem. Van de actualiteit van de documentatie tot aan de openstaande acties. Handige filter en sorteerfuncties geven extra overzicht. Deze overzichtsfunctie wordt in de praktijk veel gebruikt door de kwaliteitsmanager en het management.

  10. Gebruikersgemak. VisionManager is een intuïtief systeem. Er zijn geen trainingen nodig om het systeem te gebruiken. VisionManager munt uit in gebruikersgemak.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »