Maakt ISO en VCA makkelijk!

Vaker is minder en geeft meer resultaat

Vaker is minder en geeft meer resultaat

Veel organisaties voeren één tot twee maal per jaar interne audits uit. Vaak net voordat de certificeerder langskomt. Waarom? Omdat het moet en dat is jammer.

Het kost namelijk net zoveel tijd om het goed te doen. Interne audits voert u uit om te controleren of de afspraken zoals deze zijn gemaakt in het verleden zijn nagekomen. Het is een verificatie. Het doel daarvan is om te controleren of de afspraken worden nagekomen en werkbaar zijn én om daar waar nodig tot verbetering te komen. Een ander doel is om aan te geven dat de afspraken er niet voor niets zijn. Ze zijn belangrijk genoeg om het naleven ervan te controleren. Alleen hierdoor al zal men zich beter aan de afspraken houden. Om dit te bereiken kunt u het beste veel korte audits inplannen. Bij organisaties vanaf ongeveer 20 personen het liefst iedere twee weken een audit.
U audit dan maar een klein stukje van een proces. Daar komt dan ook niet zoveel uit. En dat is geweldig want wat er wel uit komt kan snel worden doorgevoerd!
Het is makkelijker om tien kleine stapjes te maken dan twee grote!

Wij bieden op www.isomanager.nl cursussen interne auditing aan.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »