Maakt ISO makkelijk!

Samenhang processen bepaalt uw succes!

Samenhang processen bepaalt uw succes!

Processen zijn van elkaar afhankelijk. Het ene proces kan niet zonder het andere. Het zijn eenheden die elkaar nodig hebben en elkaar versterken of op zijn minst beïnvloeden. Een proces begint doordat er input is en levert output op. Die output is ergens anders weer input en laat daarmee een ander proces starten.

Het is net een kettingreactie. Een kettingreactie die hapert wanneer er geen output meer wordt geleverd die ergens anders nodig is als input. Hoe komt het dat bijvoorbeeld bij een trainingsinstituut niet alles wordt gefactureerd? Simpel weg omdat financiën geen input krijgt. Het is verstandig om van te voren goed te bedenken wie welke input op welk moment nodig heeft om zijn of haar werk goed te doen. Financiën kan misschien alleen factureren wanneer zij de beschikking heeft over de goedgekeurde offerte (opdracht) en een seintje dat de training is gegeven. Wanneer of de goedgekeurde offerte niet bij financiën terecht is gekomen of de mededeling dat de training heeft plaatsgevonden wordt er niet gefactureerd. Bedenk dus bij elk proces wie de output nodig heeft. Bedenk dan ook of die output inhoudelijk voldoet aan alle inputeisen.

De samenhang tussen de processen bepalen uw succes. Niet het afzonderlijke proces.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »