Maakt ISO en VCA makkelijk!

Lean procesmanagement; de kunst van het weglaten.

Lean procesmanagement; de kunst van het weglaten.

Het is niet zo moeilijk om een procesbeschrijving in te korten. Je laat gewoon wat weg..... Maar is dat wat je over houdt nog wel een procesbeschrijving? En nog belangrijker voldoet die procesbeschrijving nog wel aan zijn doel?

Je kunt alleen een proces lean maken wanneer je het doel en de risico's van het proces goed hebt vastgelegd.

Het doel is dat wat je met het proces wilt bereiken en de risico's zijn die aspecten aan het proces die je wilt borgen. Wanneer het doel en de risico's bekend zijn kunt u gaan schrappen. Veel van wat u binnen een proces regelt maar niet bijdraagt aan het realiseren van het doel of het borgen van het risico kunt u schrappen. Het zijn onnodige acties. Let er wel op dat u soms binnen een proces dingen doet die bij een ander proces nodig zijn. Die kunt u dus niet schrappen!

Kijk voor een documentbeheersysteem dat gespecialiseerd is in procesoptimalisatie en klantbeleving en uitstekend geschikt is voor kwaliteitsmanagement eens bij www.visionmanager.nl.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »