Maakt ISO en VCA makkelijk!

Hoeveel uur kost de overgang naar de nieuwe ISO 9001:2015?

Hoeveel uur kost de overgang naar de nieuwe ISO 9001:2015?

Moet u ook nog de transitie maken naar de nieuwe ISO 9001:2015? Hier leest u hoeveel tijd u dat gaat kosten.

Dit is een van de meest gestelde vragen bij Google over de ISO 9001:2015. Het antwoord daarop is afhankelijk van de wijze waarop u nu uw kwaliteitssysteem heeft ingericht.  Wat bij veel organisaties moet worden aangepast zijn grofweg de volgende zaken:

  1. De stakeholder moet meer centraal staan. Niet alleen de klant. U moet een inventarisatie maken van de stakeholders met hun verwachtingen. En natuurlijk maatregelen treffen om daar aan te kunnen voldoen.
  2. Risicomanagement is binnen de ISO 9001:2015 erg belangrijk geworden. U dient dit op twee niveaus te regelen: Op strategisch niveau en op het operationele niveau. Het strategische gedeelte regelt u in het document 'context van de organisatie', het operationele niveau op procesniveau.
  3. De verantwoordelijkheid van het kwaliteitssysteem ligt bij het gehele MT en niet meer bij de directievertegenwoordiger of de kwaliteitsmanager.

Wanneer u dit rijtje overziet merkt u meteen dat de gevolgen niet echt dramatisch zijn. Er zijn zelfs organisaties die dit altijd al goed hadden geregeld en niets hoeven aan te passen. Helaas gaat dit voor de meeste organisaties niet op. Blijft nog steeds de vraag staan hoeveel tijd dit u gaat kosten.

Wij hebben op de website www.isomanager.nl een updatepakket (checklist ISO 9001:2015 ). Dit pakket bevat een checklist waarin exact staat wat u moet doen om de overgang naar de ISO 9001:2015 zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met natuurlijk ook de benodigde voorbeeld documenten en templates. Met dit pakket kunt u binnen twee maanden de overgang maken. In uren kost dat een gemiddeld bedrijf niet meer dan ongeveer 40 uur. Valt best mee toch? Laat u niet verleiden tot het inschakelen van een adviseur. Dat gaat u zeker meer tijd en geld kosten. Vele honderden organisaties hebben met ons updatepakket de overgang naar de ISO 9001:2015 al succesvol afgerond.

Ik wens u hier veel succes bij!

Met vriendelijke groet,

Hans van der Rijst

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »